Intervenció amb famílies i infància en situació de vulnerabilitat

El passat dia 7 d’abril, FASI va celebrar la 3a. Jornada sobre intervenció amb famílies i infància en situació de vulnerabilitat.

Que tots els infants han de viure i créixer en una família és un dret que hem de poder garantir. No obstant, i motivat per l’interès superior de l’infant, en alguns  casos els infants no poden continuar vivint en el nucli familiar per la situació d’alt risc social  i la DGAIA pren la tutela d’aquests infants .

A la conclusió que s’arriba a la jornada és que:

1.- Cal garantir el dret de l’infant a viure amb família, i en els casos que l’infant es troba en acolliment familiar o bé en un centre residencial ( CA, CRAE, CREI) treballar perquè la situació familiar millori i l’infant pugui tornar al nucli familiar en el menor temps possible.

2.- El treball amb la família és imprescindible. Totes les ponències van ressaltar la importància de treballar amb les famílies, és fonamental pel creixement harmònic i integral de l’infant.

La presidenta de la Fundació Infància i Família i representant de FICE (Federació Internacional de Comunitats Educatives), Sra. Montse Martin, va ser l’encarregada de presentar la taula el Programa regional per a l’acompliment del dret a la convivència familiar i comunitària a Amèrica del Sud, Central i el Carib amb la Magister Matilde Luna, Presidenta de la Red Latinoamericana de Acogimiento Familiar – RELAF.

Montse

(asd)

Podeu trobar mes informació accedint al link de la jornada.

http://www.fasi.cat/jornades/jornades2014/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.