Eines per entendre i atendre millor

Us presentem una guia per entendre i atendre millor, des de l’escola o instituts,  a infants i adolescents que viuen situacions familiars complicades i han estat tutelats per l’Administració. Ha estat editada per la junta de Andalucia i hem pensat que pot ser del vostre interès.

  ENTIÉNDEME, enséñame : guía para la atención educativa al alumnado en situaciones de acogimiento familiar, adopción y acogimiento residencial

 Autors:  Jesús Palacios, Jesús M. Jiménez, Mireia Espert y Naomi Fuchs (Departamento de Psicología Evolutiva y de la Educación. Universidad de Sevilla)

Coordinació: Observatorio de la Infancia en Andalucía. — Sevilla

Il.lustracions: Ainhoa Rodríguez García de Cortaza

La guia comença amb les històries d’en Kalid, Raül, Rocío, Laura, Basilio i Irina, tot i que les seves edats són diferents tots tenen una cosa en comú, són infants amb  entorns familiars difícils, tant, que han requerit de la intervenció de professionals i posar en funcionament mesures de protecció per tal que creixin en condicions més favorables.

Però tenen un altre aspecte en comú, tots van a l’escola o a l’institut, en aquest entorn poden aparèixer alguns problemes que tenen a veure amb la seva història i les seves circumstàncies.

La guia persegueix sensibilitzar la comunitat educativa per atendre les necessitats i capacitat dels infants tutelats per l’Administració i contribuir a la seva millor integració facilitant la tasca educativa que des dels centres educatius es fa amb els infants i adolescents.

Podeu descarregar-vos la guia prement damun la imatge.

entiéndeme enseñame

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.