SETMANA DE L’ACOLLIMENT

 

imatge-setmana-xarxes

El Govern organitza la primera edició de la setmana de l’acolliment familiar

Sabadell acollirà les diverses activitats programades amb l’objectiu de promocionar i divulgar aquesta mesura de protecció

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) organitzarà del 28 de novembre al 2 de desembre a Sabadell la primera edició de la setmana de l’acolliment familiar amb el suport de l’ajuntament de Sabadell i en col·laboració amb la FEDAIA i les altres entitats que treballen en l’àmbit de l’acolliment familiar a Catalunya. Les jornades volen promocionar i divulgar aquesta mesura de protecció per conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’augmentar el nombre de famílies d’acollida a Catalunya.

Actualment a Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores que acullen més de 1000 infants, tot i així hi ha un centenar de nens de 0 a 6 anys que segueixen vivint en centres, són grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional.

Durant la setmana, hi haurà taules informatives al carrer i una exposició temporal sobre acolliment familiar als baixos de l’Ajuntament.

De la mateixa manera, el dimecres 30 de novembre a les 18h, es realitzarà una xerrada informativa sobre l’acolliment familiar a la Sala d’Actes del Casal Pere Quart i el dijous 1 de desembre, la companyia de teatre La Familia representarà l’obra de teatre Dos familias, a l’Auditori Pere Quart.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància i l’adolescència  i a la vegada un gest compromès de famílies que proporcionen un entorn de comprensió, acompanyament i estima a un infant que ho necessita durant un temps determinat. La Llei 14/2010, sobre els Drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, apunta que sempre que sigui possible les mesures d’acolliment tenen preferència respecte les altres, recomanació que deriva de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’infant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.