Del 31 de maig al 8 de juny: Setmana de l’Acolliment Familiar

Del 31 de maig al 8 de juny l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció organitzas’organitza la Setmana de l’Acolliment Familiar a Catalunya, amb activitats de promoció i difusió en una vintena de municipis, per tal de trobar famílies que estiguin disposades a fer un lloc a casa seva per a aquests infants.

Aquest esdeveniment, pretén ser una plataforma de difusió i sensibilització del projecte d’acolliments familiars arreu del país. Així, durant aquests dies s’han organitzat més d’una quarantena d’actes amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte d’acolliments familiars.

Es realitzaran exposicions, xerrades informatives, representacions teatrals i la presència de l’acolliment familiar es farà evident als mitjans de comunicació.

A les comarques gironines, la Fundació Infància i Família participa de la Setmana organitzant actes de promoció i difusió de l’acolliment a diferents poblacions.

A l’Escala, hi trobareu una exposició de fotografies realitzades per les famílies acollidores, i un racó de llibres i contes sobre l’acolliment familiar a la Biblioteca Víctor Català. A la Bisbal, es realitzarà una xerrada informativa, una exposició de fotografies i un racó de llibres i contes sobre l’acolliment a la Biblioteca Municipal Lluïsa Duran.

I a  Girona, es realitzarà la conferència “El procés de vincle en l’acolliment familiar” a càrrec de la psicòloga i traumaterapeuta infantil Àngels Guiolà, professional del Centre Exil.

La Fundació espera continuar fent extensiu el projecte perquè l‘acolliment familiar pugui donar resposta a tots aquells infants que necessiten una família d’acollida.

L’acolliment familiar és un gest desinteressat que ofereix a les famílies la possibilitat d’acollir un infant que, per circumstàncies familiars i per un temps determinat, necessita trobar un nou entorn on rebre l’estimació, la tendresa, la comprensió, l’atenció i la dedicació que es mereix.

Actualment, ja són 700 les famílies acollidores a Catalunya, però encara en necessitem moltes més, especialment per a grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional.

Estem convençuts que la teva en pot ser una d’elles.

Fem gran l’acolliment!

 Aquí la programació de la setmana de l’Acolliment Familiar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.