Un matí dedicat als drets dels infants a Girona

El Punt Avui i el Diari de Girona recullen l’activitat organitzada per Fundació Infància i Família i la llibreria 22 per commemorar el Dia Internacional dels Drets dels Infants


Drets que cal defensar a diari

La Fundació Infància i Família va commemorar ahir el Dia Internacional dels Drets dels Infants amb la lectura dels articles a càrrec d’escriptors gironins

 Els nens i joves, protagonistes de les activitats

Activitats per commemorar el Dia Internacional dels Drets dels Infants, a la plaça Jordi de Sant Jordi

Tot i que fa 30 anys que exis­tei­xen, els Drets dels Infants s’han de seguir recor­dant, defen­sant i exi­gint cada dia, perquè que els tin­guem no vol dir que con­ti­nu­a­ran sent-hi. Així ho va mani­fes­tar ahir Roger Casero, patró de la Fun­dació Pla­ta­forma Edu­ca­tiva, en la pre­sen­tació de la jor­nada que es va cele­brar per com­me­mo­rar el Dia Inter­na­ci­o­nal del Drets dels Infants a la plaça Jordi de Sant Jordi de Girona. L’acte va començar amb l’actu­ació del Trio Jove de vio­lon­cels de l’Escola Muni­ci­pal de Música de Girona, que va inter­pre­tar tres peces clàssi­ques.

I va seguir amb la lec­tura dels arti­cles dels Drets dels Infants a càrrec d’escrip­tors com ara Maria Mercè Roca, Núria Espo­nellà, Car­les Sala, Mar Bosch, Josep Camp­majó i Miquel Fañanàs, i també nens i nenes. La solem­ni­tat de la lec­tura es va tren­car durant un segons quan, arran de la inter­venció de la mai­nada, es va haver de can­viar l’altura del micròfon. “Els nens tenen dret a arri­bar al micròfon!”, va decla­rar Casero enmig de les ria­lles de totes les per­so­nes que es van aple­gar a la plaça, prin­ci­pal­ment pares acom­pa­nyats dels fills.

Després, actors i actrius de Joves Plus d’El Galli­ner van fer una lec­tura dra­ma­tit­zada de tex­tos de dife­rents autors, entre els quals d’alguns pre­mis Nobel de la pau, que fan al·lusió als drets més vul­ne­rats actu­al­ment per cir­cumstàncies com ara les guer­res, la fam i les cri­sis migratòries.

Un dels joves va recor­dar algu­nes fra­ses de Nel­son Man­dela:

“L’edu­cació és l’arma més pode­rosa per can­viar el món” i “Si vols fer les paus amb el teu ene­mic, pri­mer has de tre­ba­llar amb ell i ales­ho­res es con­ver­tirà en el teu com­pany”.

Aquest acte, orga­nit­zat per Infància i Família de manera con­junta amb la Lli­bre­ria 22 i amb el suport de l’Ajun­ta­ment, no va ser l’únic d’aques­tes carac­terísti­ques que va tenir lloc ahir a la ciu­tat de Girona.

Amb el lema Els car­rers seran sem­pre seus, a la plaça de la Inde­pendència, la Fun­dació La Roda també va voler apor­tar el seu gra de sorra a la com­me­mo­ració d’aquesta diada amb un espec­ta­cle i jocs infan­tils.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.