Carta de la presidenta

Montse Martin, presidenta de la Fundació Infància i Família
Montse Martin, presidenta de la Fundació Infància i Família

Aquest bloc que just comença ara, és un bloc de la Fundació Infància i Família que com ja sabeu treballa per facilitar a nens i nenes la possibilitat de viure en família quan la seva d’origen, pels motius que siguin, no ha pogut tenir cura de la seva infància. Sabeu també que treballem perquè les dinàmiques, les relacions, i en definitiva la quotidianitat de les famílies generi sentiments de satisfacció per tots els seus membres, ajudant a gestionar els dubtes, les expectatives, o les petites o grans frustracions que els processos de canvi i adaptació a l’evolució personal i evolutiva de la pròpia família, poden generar, treballant amb les famílies en general.

Però com també sabeu els que heu participat en les dinàmiques que generem en les jornades de trobades familiars, intentem treballar i donar eines per ajudar a gestionar els nostres propis estats interns, i aprendre a generar estats que ens ajudin a desafiar els nostres propis reptes.

Comencem per una reflexió senzilla sobre quins són els trets comuns en personatges carismàtics, com Steven Spielberg, J.F.K, Martin Luther King… etc, que han aconseguit l’èxit en les seves fites ?

Repassem set trets rellevant, tal com senyala Anthony Robbins en un dels seus escrits:

PASSIÓ: Totes aquestes persones han descobert una raó que les consumeix, els hi dona energia i els impulsa a obrar i a progressar. Per passió un matina i treballa fins a altes hores de la matinada. La passió és lo que vol trobar la gent en les seves relacions; la passió dona vigor a l’existència, i ofereix sentit. No s’aconsegueixen les fites sense passió, no importa les que siguin, ja pot ser un atleta, un científic, un pare de família o un home de negocis.

FE: Són les creences el que distingeix principalment als que destaquen en alguna cosa important dels que fracassen, ja que la nostra fe en el que som i en el que podem arribar a ser determina amb bastant exactitud el que serem. Si creiem en la màgia , tindrem una vida màgica; si creiem en que en la vida predominen les limitacions, ens haurem posat límits molt reals. Lo possible és allò que nosaltres creiem veritable.

ESTRATÈGIA: L’estratègia és la manera d’organitzar els recursos. Tot gran artista de l’espectacle, polítics, pares de família o patrons, saben que per triomfar no és suficient amb els recursos: cal saber utilitzar-los de la manera més eficaç. Un pot obrir una porta tirant-la a terra, o descobrint que no estava tancada.

CLAREDAT DELS VALORS: els valors són sistemes de creences que ens serveixen especialment per jutjar el que està be i el que està malament a les nostres vides. Són els nostres judicis en relació al que val la pena. Moltes persones no tenen una noció clara del que és important per elles. Aquests personatges famosos que hem anomenat abans difereixen molt entre ells, però tenen en comú un sentit del que son i de perquè fan el que fan. Una comprensió clara dels valors és una de les claus més exigents, i a la vegada més gratificant.

PODER D’ADHESIÓ: Quasi totes les persones triomfadores tenen en comú una extraordinària capacitat d’adhesió, es a dir, talent per connectar i establir relacions amb altres persones, qualsevol que siguin els seus orígens socials i les seves creences. En el fons, tots i totes desitgem establir relacions duradores d’afecte amb d’altres, doncs, sense elles qualsevol èxit ens pot semblar buit

BONA COMUNICACIÓ: La manera en que ens comuniquem amb els altres, i la manera com ens comuniquem amb nosaltres mateixos, determina en últim terme la qualitat de la nostra vida. Les persones que tenen èxit són les que han aprés a acceptar qualsevol desafiament que se’ls presenti a la vida i a comunicar aquesta experiència amb un mateix de tal manera que aconsegueixen canviar les coses a millor. Les persones que fracassen es resignen davant de les adversitats de la vida i les assumeixen com limitacions. El domini de la comunicació fa grans als pares, als artistes, als polítics, als mestres….

Bé aquest és un camí que comencem ara, espero que trobeu punts de reflexió que us facin pensar sobre aspectes de vosaltres mateixos i de la vostra vida, i us encoratgin a intentar nous reptes, millorant tot allò que les vostres creences, la vostra fe i passió en vosaltres mateixos i les vostres estratègies us senyalin com a camí, tenint en compte que la forma en que us comuniqueu amb vosaltres mateixos i amb els demés us facilitarà assolir els vostres objectius, és igual que siguin grans o petits, i segur que millorarà les vostres relacions afectives.

Salut i força!

Montserrat Martín
Presidenta

Fundació Infància i Família

Octubre 2012