La FEDAIA fa una crida per a invertir en infància

pobresa_infantil

Avui volem fer-nos ressò d’una crida de la FEDAIA (Federació d’entitats d’educació i d’atenció a la infància i l’adolescència) per a invertir en infància.

La FEDAIA proposa duplicar a Espanya el pressupost destinat a polítiques d’infància i família i incrementar el percentatge del PIB que es destina a educació, des del 4,7% actual a la mitjana europea d’un 6,2%, com mecanisme per a trencar el cicle de reproducció de la pobresa.

Segons l’informe comparatiu d’Eurostat, els infants provinents de llars amb un nivell d’estudis baix tenen un 48% de probabilitats de risc de pobresa enfront del 25% dels nens amb pares amb un nivell d’estudis mitjà. L’informe revela a més que el 30,6% dels infants que viuen a Espanya estan exposats a risc de pobresa o exclusió social, una taxa que supera la mitjana europea.

La FEDAIA creu que davant aquest escenari és indispensable que Espanya i Catalunya incrementin la inversió en infància homologant-la a la mitjana de països de la UE i proposa augmentar el percentatge del PIB que es desti-na a educació fins al 6,2%. Cal recordar que segons les últimes dades disponibles (2009), anteriors al començament de la crisi i les polítiques de retallades, el percentatge del PIB que Espanya i Catalunya destinaven a educació es trobava entorn del 4,7%.

Entre les mesures concretes, la federació proposa reforçar els mecanismes que faciliten una segona oportunitat als adolescents i potenciar el reforç escolar, l’accés a llibres, material escolar i l’escolarització pública gratuïta entre els 0 i 3 anys. També planteja duplicar el percentatge del PIB que es destina a polítiques d’infància i famílies fins a situar-lo en un 2%, que és la mitjana europea.

Podeu consultar tota la informació relativa a aquesta crida de la FEDAIA descarregant-vos el seu darrer butlletí informatiu (pdf).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *