Formació families acollidores

El servei d’acolliments familiars de la Fundació Infància i Família té l’encàrrec de portar a terme dos tipus de formació per a famílies acollidores. Una formació inicial i formació contínua.
Per respondre a l’ encàrrec de la formació contínua les dues ICIF programen diversos tallers formatius que poden ser interessants per les famílies acollidores i col.laboradores.

Aquest any 2021 hem hagut d’adaptar-nos a la digitalització i a les trobades online, així doncs, s’han programat un parell de tallers utilitzant la plataforma Zoom.

Per tal d’optimitzar esforços i arribar al màxim nombre de families acollidores, hem sumat esforços amb la ICIF que AD’ Inciatives socials té a Girona i hem programat conjuntament els tallers i xerrades formatives.

Per ara, n’hem portat a terme dues:

  • 12 de Maig Xerrada online SEX O NO SEX: Com acompanyar la sexualitat durant l’adolescència.
  • 10 de Juny Taller INTERNET SEGURA.

Ambues activitats van ser molt interessants i hi van participar tan families acollidores com families col.laboradores d’AD iniciatives socials i de Infància i família.

Quan a la formació inicial, és la que s’ofereix a les families que estan en procés de valoració i estudi, durant la qual coneixen altres families que volen ser acollidores i a l’hora comparteixen un espai on respondre dubtes i conèixer la importància de la mesura de l’acolliment familiar i tot el que es mou al voltant del projecte ( marc legal, tràmits, emocions, característiques dels infants en procés d’acolliment…) durant l’any 2020, seguint directrius del PROCICAT i ICAA només vam poder organitzar les dues formacions inicials programades de forma telemàtica, però al juny de 2021 vam poder organitzar una formació inicial per a 7 families al Centre cívic del Pont Major. Vam comptar amb la participació de l’equip d’acolliments, de Montse Martín ( presidenta de la Fundació) i d’una familia que ja està acollint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.